Tulevaisuuden kuusen istutustapahtuma

Ajankohta: 
Keskiviikko, 24. toukokuu 2017 - 9:00 - 11:00

Vuonna 1917 istutun Itsenäisyyden kuusen siemenistä on kasvatettu Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kuusentaimia, Tulevaisuuden kuusia. Tulevaisuuden kuusen istutus on yksi valtioneuvoston hyväksymistä Suomi100-ohjelman hankkeista ja sen on käynnistänyt ENO-verkkokoulun tuki ry. Hankkeen suojelijana on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Taimien myynnistä vastaavat kampanjassa mukana olevat 4H-yhdistykset ja -nuoret. Taimet istutetaan kevään, kesän ja syksyn aikana joko valtakunnallisina istutuspäivinä tai sopivaksi valikoituneena ajankohtana. 

Stora Enson Anjalankosken tehtaat aloittavat istutuspäivän kello 9.00 Puupuistossaan, vanhan keskuskonttorin läheisyydessä (Pasilantie 1). Tapahtumassa puhuu kartonkitehtaan johtaja Taisto Nevalainen. Itse istutuksen suorittavat Tehtaanmäen koulun 1. luokan oppilaat yhdessä Anjalan metsäterminaalin esimiehen Niko Hannulan kanssa.

Istutuksen ja ohjelman jälkeen siirrytään patosiltaa pitkin Anjalan puolelle, Ankkapurhan kulttuurisäätiön Syötävään puutarhaan (Ankkapurhantie 5). Puutarhassa istutustilaisuus alkaa noin kello 10. Kuusen tulevat istuttamaan Anjalan päiväkodin lapset. Luvassa on myös Anjalan puolella pientä ohjelmaa. Istutustilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy!