Ankkapurhassa tapahtuu asuntomessujen aikaan!

Ankkapurha tarjoaa kävijöille upean kattauksen kartanokulttuuria, teollisuushistoriaa, arkkitehtuuria sekä ohjattua toimintaa lapsille ja aikuisille.. Opastuksiin, ohjattuun päivätoimintaan ja tapahtumiin voi varata paikan ja ostaa lippuja verkkokaupasta osoitteesta ankkapurha.johku.com.  

 

Vanhemmat messuille, lapset ja nuoret Nuorisokeskus Anjalaan! Ankkapurhassa on tarjolla asuntomessujen aikaan runsaasti tekemistä ja kokemista. Lapset ja nuoret voivat meloa, harrastaa puukiipeilyä tai vaikkapa osallistua kuvataidepajaan. Ohjattua toimintaa on tarjolla maanantaista lauantaihin kello 10 – 16.30 välisenä aikana messujen kaikilla viikoilla. Ohjelman lisäksi osallistujat saavat päivän aikana maittavan lounaan. Perhe voi jättää myös auton Ankkapurhaan, sillä alueelta järjestetään bussikuljetuksia messuille kolmesti viikossa. Ohjauksiin ja tapahtumiin voi varata paikan ja ostaa lipun verkkokaupastamme ankkapurha.johku.com

Elämyksiä myös aikuisille. Ankkapurhan tarinoihin voi tutustua omatoimisesti, hyödyntäen Nomadi-puhelinsovellusta, josta löytyy erilaista tietoa ja tutustumiskohteita. Alvar Aallon arkkitehtuuria esitteleviä opastuskierroksia järjestetään messujen aikana useita viikossa. Anjalan kummitustarinoita kerrotaan kummituskierroksilla. Kolmen kartanon kierros -retkellä voi tutustua Anjalan lisäksi lähiseudun kartanoihin Moisioon ja Mustilaan. Tarjolla on myös maastopyöräilyä, melontaa, rentoutusta ja erilaisia tapahtumia polkujuoksusta viiden ruokalajin kartanoillalliseen tai ulkoilmaelokuvaan. Tunnelmallisen Makasiinikahvilan yläkerrassa ja Anjalan kartanossa on esillä taidetta. Arvoituksia kaipaavalle on tarjolla Kustaan sotaan liittyvä pakopeli kartanossa ja teollisuushistoriasta kiinnostuneet voivat vierailla Ankkapurhan teollisuusmuseossa sekä Museotalo Warpusessa.

Ankkapurhassa voi olla myös tekemättä mitään. Puistossa on tarjolla oleskeluun riippumattoja ja piknik-alue. Makasiinikahvilan terassilla voi nauttia vastajauhetusta kahvista ja tuoreista leivonnaisista ja nuorisokeskuksen lounasravintolassa voi ruokailla arkisin. Pitkän päivän päätteeksi Ankkapurhassa voi myös majoittua kodikkaissa huoneistoissa. Näin voi virkeänä herätä uuteen messupäivään vain 20 kilometrin päässä messualueesta.  

Lapsille ja nuorille on tarjolla muun muassa käsityö- ja kuvataidepaja, kankaanpainantaa, jousiammuntaa, puukiipeilyä, geokätköilyä, melontaa, ruoan valmistusta tulilla sekä retkeilyä. Maksullinen, varattava ennakkoon.

Kulttuurinnälkäiset voivat osallistua opastetuille Alvar Aalto -kierroksille, joita on neljä kertaa viikossa (tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin). Osa kierroksista on Anjalasta lähteviä bussikierroksia, joilla esitellään Karhunkankaan omakotialue sekä Tehtaanmäen koulu. Kierroksia tehdään myös pyöräillen! Maksullinen.

Sunnuntaisin 14.7., 21.7. ja 28.7. on tarjolla Kolmen kartanon kierros Anjalasta Moisioon ja Mustilaan. Opastetun bussiretken kesto on kolme tuntia. Maksullinen.

Liikkujat nauttivat opastetuista maastopyöräilyretkistä (13.7., 19.7., 22.7., 2.8. ja 5.8.), melonnasta Kymijoella (15.7., 26.7., 29.7. ja 9.8.) tai vaikkapa rentoutushetkestä saunan lämmössä (20.7. ja 3.8.) tai tiistaijoogasta kartanon puistossa.

 

Tapahtumia

13.7. la klo 12 AnjalaRun goes polkujuoksu. Kilpasarja n. 12 km sekä kuntosarja n. 5 km. Esteetön ja maksuton, kaikille avoin lenkki n. 4 km. Perheille tapahtuma ja toimintapisteitä kisakeskuksessa Ankkapurhan kulttuuripuistossa. Lapsia viihdyttää Vokkimyyrät-yhtye. Ota halutessasi piknik-kori mukaan ja nauti eväistä puistossa. Kisakeskuksessa on myös kioskimyyntiä.

pe 2.8. kello 19 italialainen illallinen Anjalan kartanon puutarhassa. Italialainen chef Claudio Piccolo loihtii usean ruokalajin illallisen ruokailijoiden silmien edessä. Illalliskortit ennakkovarauksella.

10.8. klo 16 Illallinen Anjalan taivaan alla. Anjala elää-yhdistys järjestää ulkoilmaillallisen nyt kolmatta kertaa. Paikalla ovat valmiina pöydät ja penkit, mukana tuodaan itse tarjottavat ruuat. Pöytämaksu.

Puistokino 9. – 10.8. Ulkoilmaelokuvaesityksiä kahtena iltana ja lapsille päivänäytös kartanossa. Nautiskele elokuun illasta, piknik-herkuista tai ruokakojujen tarjonnasta sekä kotimaisesta ja ulkomaisesta elokuvasta Anjalan taivaan alla. Ulkoilmelokuva on maksuton, päivänäytökseen on maksu.

Anjalan kartano avoinna joka päivä kello 12 – 18. Kartanossa on esillä Anjalankosken taideseuran näyttely "Taidetta koteihin" sekä TAIHAT-ryhmän näyttely "Luonnollisesti."  Vapaa pääsy. Kartanossa voi pelata myös historiallista pakopeliä Anjalan liiton tapahtumista. Peli on varattavissa ennakkoon.

Ankkapurhan teollisuusmuseo ja Museotalo Warpunen avoinna ke, to, la ja su kello 11 – 17. Pääsymaksu, Warpusessa vapaaehtoinen maksu.

Kaikista tapahtumista löytyy lisätietoa tapahtumakalenteristamme.