Euroopan kulttuuriympäristöpäivät näkyvät myös Anjalassa

Uuden puutarhan syystalkoissa istutetaan perennoita.

 

Lauantaina, 10. syyskuuta järjestetään Ankkapurhan kulttuuripuiston uudessa puutarhassa kaikille avoimet syystalkoot kello 10 – 14. Talkoissa tehdään pieniä syystöitä ja esitellään puutarhan rakentamista ja suunnittelua. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikonloppua.

 

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään joka syksy ympäri Eurooppaa. Paikalliset toimijat järjestävät tapahtumia erilaisiin kohteisiin lisäten kulttuuriperinnön tuntemusta ja arvostusta. Suomessa tapahtumat keskittyvät syyskuun toiseen viikonloppuun. Vuoden 2016 teema ”Porukan paikat, yhteiset ympäristöt” korostaa yhteisöjen merkitystä ympäristön käyttäjinä, hoitajina ja kulttuuriympäristötietoisuuden edistäjinä. Anjalassa toivotamme kaikki tervetulleiksi juhlistamaan uutta, yhteistä puutarha-aluetta.

 

Uudelle puutarha-alueelle on kevään ja kesän aikana istutettu syreenejä ja köynnöksiä. Köynnöksiä istuttivat paikalliset lapset ja perheet. Syyskuussa on aloitettu leirikoululaisten kanssa kirsikkapuiden istutus. ”Tavoitteena on istuttaa puutarhaa yhteisöllisesti, yhdessä paikallisten sekä myös alueella vierailevien leirikoululaisten kanssa.”, kertoo Kirsi Sali, puutarhahankkeen vetäjä. Puutarhan rakentamistöihin on saatu Leader-investointiavustusta Pohjois-Kymen Kasvu ry:ltä.

 

Lisätietoja: Kirsi Sali 040 758 3817 / kirsi.sali@ankkapurha.fi