Eurooppa kylässä Anjalassa

Helmikuista viikkoa vietetään Anjalassa varsin kansainvälisissä tunnelmissa. Nuorisokeskuksen alueella liikkuu nuoria ja nuorisotyöntekijöitä eri puolilta Eurooppaa nuorisovaihdon ja kansainvälisen seminaarin tuomina.

Suomen Nuorisokeskusyhdistyksen koordinoima ja Erasmus+ -ohjelman rahoittama ”Boost Your Possibilities”-hanke järjestää Nuorisokeskus Anjalassa viikon mittaisen seminaarin teemalla ” Stairs to internationality”. Nuorisotyön parissa työskentelevät seminaarivieraat Sloveniasta, Virosta ja Suomesta pohtivat yhdessä kansainvälisten nuorisotyön hankkeiden laatua ja tavoitteellista toteutusta. Lisäksi seminaarin osallistujat järjestävät paikallisille nuorille ja nuorten parissa työskenteleville avoimen kokkausillan keskiviikkona 15.2. Kokkausiltaan voi tulla tapaamaan nuoria ja nuorisotyöntekijöitä eri maista ja ruokailun ohella kuulla mahdollisuuksista lähteä maailmalle tai osallistua kansainväliseen toimintaan kotimaassa.

Samaan aikaan Anjalassa majoittuu myös Kouvolan nuorisopalveluiden järjestämän nuorisovaihto-ohjelman ryhmä Pohjois-Irlannista. Suomalaisilla ja pohjois-irlantilaisilla nuorilla on runsaasti ohjelmaa eri puolilla Kouvolaa. Nuoret tutustuvat viikon aikana suomalaiseen kouluun ja muun muassa penkkari- ja vanhojen päivä-perinteisiin.

Keskiviikkona 15.2. Nuorisokeskus Anjalassa järjestetään seminaari kymenlaaksolaisille järjestöille tai organisaatioille kansainvälisen nuorisotyön ajankohtaisista aiheista. Iltapäivän mittaisessa seminaarissa ovat puhujina Kaija Blom Aluehallintovirastosta, Antti Korhonen Suomen nuorisokeskusyhdistyksestä, Anu Gretschel Suomen nuorisotutkimusseurasta sekä Virpi Kärkäs Kouvolan nuorisotoimesta. Seminaarissa kartoitetaan myös yhdessä alueellisia kansainvälisen nuorisotyön tarpeita ja yhteistyön mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

 

Virkeää verkostoitumista kansainvälisessä Kymenlaaksossa -seminaari Nuorisokeskus Anjalassa (A-luokka, Ankkapurhantie 5) ke 15.2. kello 12 – 16.

Kokkausilta nuorille ja nuorten parissa työskenteleville Nuorisokeskus Anjalassa (Oleskelutila Vintti, Ankkapurhantie 6) ke 15.2. kello 17 – 20. Kokkausilta on maksuton.

 

Lisätietoja: Hanna Kemppainen, hanna.kemppainen@ankkapurha.fi, puh. 040 488 4332 tai Kirsi Sali, kirsi.sali@ankkapurha.fi, 040 758 3817.