Historiallinen kartano astuu virtuaaliaikaan

Ankkapurhan kulttuurisäätiö toteuttaa Anjalan kartanoon lisätyn todellisuuden huoneen sekä Anjalan liittoon liittyvän pakopeli-kokonaisuuden.

 

Anjalan kartano on tulevina vuosina erilaisten matkailun kehittämistoimien koealustana. Historiallinen kartano on astunut museoaikakaudesta uuteen aikaan, jossa kartanon mielenkiintoista menneisyyttä esitellään nykypolville uusin, innovatiivisin keinoin.

Museokauden päätyttyä vuonna 2014 Anjalan kartanon museoesineet pakattiin rekkaan ja kaunis sisustus siirtyi Museoviraston varastoihin. Uuden teknologian, lisätyn todellisuuden, kautta kartanoon voidaan luoda kalustettuja huoneita, joita voi tutkia omalla puhelimellaan. Huoneissa saattaa myös kohdata entisajan asukkaita arkiaskareissaan. Anjalan kartanon kokonaisuuden toteuttaa hämeenlinnalainen Stellarion Oy.

Anjalan kartano on ollut pitkän historiansa aikana merkittävien tapahtumien keskipisteessä. Monista tapahtumista nostetaan usein esiin Kustaan sota ja siihen liittynyt upseereiden tekemä Anjalan liitto. Tapahtumista on vuosien varrella tehty näytelmiä ja muutama vuosi sitten myös kansanooppera. Upseereiden kapinaliikkeen tapahtumat tulevat kävijöille tutuksi ensi kesänä ennen näkemättömällä tavalla, kun ohjelmapalveluyritys K7 käynnistää uudet ohjelmansa kartanossa. Anjalan liiton tiellä on useita ongelmia ja mysteereitä, joita kävijät pääsevät ratkomaan.

Ankkapurhan kulttuurisäätiö toimii Anjalan kartanon pihapiirissä, Anjalan kylässä Kouvolassa. Kulttuurisäätiö on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö. Säätiön mahdollinen ylijäämä käytetään valtakunnallisen nuorisokeskustoiminnan kehittämiseen sekä alueen kulttuuriperinnön vaalimiseen. Säätiön ensisijainen tarkoitus on nuorisotyön kehittäminen ja tukeminen valtakunnallisena ja kansainvälisenä nuorisokeskustoimintana. Tätä työtä tehdään Nuorisokeskus Anjala -nimen alla. Lisäksi säätiön tarkoituksena on vaalia Ankkapurhan alueen kulttuuriperintöä. Säätiö kehittää alueen kulttuurimatkailua Anjalan kartanon historiaan tukeutuen.