Joulun salaisuus löytyy Anjalasta

Citynomadi-opastusreitti voi olla myös tarinahetki koko perheen kesken.

 

Joulun aikaan kuuluvat tarinat. Niinpä Anjalassa päätettiin testata, miten jouluinen tarina soveltuu Citynomadi-opastusreitiksi. Tarina syntyi nopeasti, samoin tarinaa tukevat valokuvat. VisitKouvolan avulla opastusreitti saatiin siirrettyä verkkoon. Tarinassa Anjalan kartanon kartanotonttu etsii joulun tunnelmaa kartanon puistossa kiertelevällä reitillä. Puiston asukkaat auttavat tonttua etsinnässä. Reitillä on kulkijoille pieniä tehtäviä suoritettavaksi. Puistossa on myös muutamia reittiin liittyviä asioita tai esineitä retkeläisten tutkittavaksi.

Ankkapurhan kulttuurisäätiön Leader-rahoitteisessa hankkeessa kehitetään Anjalan kartanon pihapiiriin uusia kulttuuriperintöön liittyviä matkailutuotteita. Talvimatkailua Anjalassa on melko vähän, onhan kartanokin vain kesäkäytössä. Joulun aikaan liittyy paljon taikaa ja tarinoita, niinpä talvisen matkailutuotteen testaus päätettiin ajoittaa joulukuulle. Citynomadi-reittien käyttöön ladataan ilmainen ”Nomadi” -sovellus sovelluskaupasta. Sovellus ohjaa reitillä kulkijat tarinan kohteisiin ja avaa kohteessa tarinan seuraavan kappaleen. Opastusreitti on myös luettavissa www.citynomadi.fi -sivujen kautta, hakusanalla ”Anjala”.

 

Lisätietoja:

Joulun salaisuus -opastusreitti, Ankkapurhantie 9, Anjala tai https://citynomadi.com/route/3d327cda48e6c2108835bbb4f90a9109