Kalastamaan Kymijoelle!

Kymijoki on eteläisen Suomen hienoimpia lohijokia. Nuorisokeskus Anjalan pihapiiristä alkaa Keski-Kymen erityiskalastusalue, jossa lohta, taimenta ja kirjolohta voi kalastaa heitto- tai vetouistellen eri kalastuspaikoista. Erityiskalastusalueella on useita vapaana virtaavia koskia, kuten Piirteenkoski, Susikoski, Ahvionkosket sekä Hirvivuolle ja Hirvikoski. Ankkapurhassa kalastus on mahdollista rannalta heitellen tai veneestä uistellen. Kymijoen kalastusmahdollisuuksista kertoo Mikko "Peltsi" Peltola hienolla kalastusvideolla.

Nuorisokeskus Anjalan ohjelmistossa on ollut jo vuosia ongintaa, jossa tutustumme kalastukseen mato-onkia käyttäen. Nyt ohjelmatarjonta laajenee heittouisteluun. Leirikoulut ja muut ryhmät voivat tutustua kalastukseen alkeista lähtien. Aloitamme ohjelman tutustumalla välineisiin ja virvelin käyttöön. Kun perusasiat ovat hallussa, päästään myös kokeilemaan kalastusta. Ohjelmaan kuuluvat myös kalastukseen tarvittavat luvat. Kalastusohjelman lisäksi voi liittää Ruokaa tulilla-ohjelman, jossa voimme savustaa joelta tulleet saaliit ja nauttia ne päivälliseksi! Mikko ja nuoret savustivat itse pyydettyä kirjolohta Ankkapurhan eräkeittiössä, alla mainio video aiheesta. 

Pidemmälle edistyneet kalastajat voivat nauttia vieraanvaraisuudestamme majoituksen muodossa. Kalastusmatkan tukikohtana kodinomaiset rivitaloasuntomme toimivat mainiosti. Mikko "Peltsi" Peltola esittelee Nuorisokeskus Anjalan tiloja alla olevalla videolla!

Kaikki videot on tehty ELY-keskuksen Kalatalouden edistäminen -hankeavustuksella. Nuorisokeskuksesta voi myös ostaa kalastuslupia alueelle. Lisätietoja Kymijoen kalastuksesta löytyy Keski-Kymen erityiskalastusalueen sivuilta.