Kasva tulevaisuuteen -seminaari 20.3.2020

Nuorisokeskus Anjala viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa. Näiden kahdenkymmenen vuoden aikana Anjalassa on toteutettu laadukkaita kasvattavia kokemuksia niin lapsille ja nuorille kuin aikuisillekin.

Yksi juhlavuoden tapahtumistamme on  Kasva tulevaisuuteen – Nuorisokeskus Anjalan 20-vuotisjuhlaseminaari perjantaina 20.3.

Seminaarin teemoina on oppiminen ja aivojen hyvinvointi, moninaisuuden kohtaaminen sekä Z-sukupolven tavoittaminen somessa.

Seminaarin puhujina ovat Minna Huotilainen, professori ja aivotutkija, Marita Karvinen, koulutussuunnittelija, Seta ry sekä Jarmo Röksä, viestintäpäällikkö, HUMAK. Tapahtuman juontajana toimii Aatu Itkonen. Seminaarin ja lounaan jälkeen on mahdollisuus tutustua Nuorisokeskus Anjalan tiloihin ja toimintaan.

Seminaarin hinta 55 euroa sisältää aamiaisen ja lounaan ravintola Ankkapurhan Helmessä. Seminaariin voi ilmoittautua ja paikan lunastaa Ankkapurhan verkkokaupasta, osoitteesta ankkapurha.johku.com. Pitkästä matkasta tulijoille on varattavissa myös majoitusta saman verkkokaupan kautta.

Tulevaisuus on täällä jo nyt, pysytkö kehityksen mukana? Tervetuloa päivittämään tiedot ja näkemykset 2020-luvulle Nuorisokeskus Anjalaan!

Ohjelma

8.30  Aamiainen tarjolla ravintola Ankkapurhan Helmessä

9.30  Oppiminen ja aivojen hyvinvointi - kasvatuksen, koulutuksen ja työyhteisön näkökulma. Minna Huotilainen, professori

Aivotutkimuksen valossa oppiminen näyttäytyy aivoille terveyttä ja hyvinvointia tuovana asiana. Tällä luennolla käsitellään aivojen hyvinvoinnin kehittämistä niin kasvatuksen, koulutuksen kuin työelämän näkökulmasta. Tavoitteena on aivojen kestävä hyvinvointi – sellainen tapa oppia ja tehdä työtä, joka tuottaa hyvää myös pitkällä tähtäimellä.

Minna Huotilainen on professori ja aivotutkija, joka soveltaa neurotieteen uusimpia löydöksiä erityisesti työelämän kehittämiseen. Huotilainen on tunnettu taidostaan kansantajuistaa tieteellistä tietoa. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ nimesi Minna Huotilaisen vuoden 2019 koulutusvaikuttajaksi.

11.15 Moninaisuuden kohtaaminen, sukupuoli ja seksuaalivähemmistöt. Marita Karvinen, Seta

Sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus: eri identiteetit ja kasvupolut niihin. Mitä erityistarpeita sateenkaarevilla nuorilla voi olla, miten palveluja voisi kehittää yhdenvertaisemmaksi ja miten sateenkaarevaa moninaisuutta voi tukea työyhteisöissä.

Marita Karvinen on koulutussuunnittelija Seta ry:ssä. Seta on ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on yhteiskunnan kokonaisvaltainen muutos, jotta ihmisoikeudet ja hyvinvointi toteutuvat Suomessa ja kansainvälisesti riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

12.00 Kuinka Z-sukupolvi tavoitetaan viestinnällisesti somessa. Jarmo Röksä, YTM, Humanistinen ammattikorkeakoulu

Z-sukupolvi eli 2000-luvulla syntyneiden mediakäyttäytyminen poikkeaa edeltävistä X- ja Y-sukupolvista. Sosiaalisen median palveluiden käyttö on pirstaloitunut ja ikäluokka seuraa somen mikrovaikuttajia enemmän kuin muut. Miten, missä medioissa ja millaisin sisällöin nuorimpia ikäluokkia voidaan tavoittaa markkinoinnilla ja viestinnällä?

Jarmo Röksä YTM, on Humanistisen ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö, joka työssään mietti uusia tapoja 2000-luvulla syntyneiden tavoittamiseksi koulutusmarkkinoinnissa. Röksä on työskennellyt digitaalisen median parissa Suomessa ja Norjassa työskennellen molemmissa maissa sekä yksityisissä ICT-alan yrityksissä ja korkeakouluissa sisältöjen, järjestelmä- ja käyttöliittymäsuunnittelun, tutkimuksen, koulutuksen, myynnin ja markkinoinnin parissa päällikkö- ja johtotehtävissä. Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotena Röksä vastasi tapahtumien näkyvyydestä digitaalisissa medioissa.

13.00 Lounas ravintola Ankkapurhan Helmessä

14.00 Mahdollisuus tutustua Nuorisokeskus Anjalaan opastetulla kierroksella