Lasten ja nuorten joulurauha julistetaan 28.11.

Lasten joulurauha kertoo, mitä lapset joulultaan toivovat 

 

Lapset ja nuoret ansaitsevat oman joulurauhan julistuksen. Suomen nuorisokeskukset juhlivat 25-vuotiasta keskusyhdistystään julistamalla lasten ja nuorten joulurauhan 28.11.2018.  Julistus pohjautuu lasten ja nuorten ajatuksiin joulusta ja joulurauhasta. 

 

 

Joulu on kaikkien juhla, mutta erityisellä tavalla se on lasten suuri juhla. Lapset ja nuoret odottavat joulultaan ennen kaikkea kiireetöntä yhdessäoloa perheen, läheisten, sukulaisten ja kavereiden kanssa. 

 

Nuorisokeskus Anjala aloitti joulurauhan julistamisen perinteen vuonna 2014. Tapahtuma laajenee tänä vuonna valtakunnalliseksi, kun Nuorisokeskus Anjala on haastanut mukaan muut Suomen nuorisokeskukset. Usealla paikkakunnalla julistetaan yhtä aikaa lasten ja nuorten joulurauha ensimmäistä kertaa.

 

Anjalassa tapahtuma on alusta saakka järjestetty yhdessä Anjala Elää -yhdistyksen kanssa. Tänä vuonna joulurauhan julistaa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Anjala Elää -yhdistys tarjoaa joulupuuroa ja Anjalan kartanon puistossa on joulupolku, jonka voi kiertää yhdessä perheen kanssa. Aino Niemi, tangokuningatar vuodelta 2017, luo tunnelmaa jouluisella esiintymisellään. Tunnelmallinen tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

  

Lasten ja nuorten hyvinvointia turvaamassa 

 

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry viettää 25. toimintavuottaan vuonna 2018. Juhlavuoden suojelija on tasavallan presidentti Sauli NiinistöJuhlavuonna nuorisokeskukset ja keskusyhdistys muistuttavat ponnekkaasti lasten ja nuorten oikeuksista sekä valtakunnallisissa nuorisokeskuksissa tehtävän nuorisotyön tärkeydestä.   

 

– Olemme varmasti kaikki samaa mieltä, että lapset ovat joulurauhansa ansainneet. Tämän päivän aikuisten hektinen elämä on syytä rauhoittaa edes jouluksi. Kuten palautteista olemme saaneet lukea, lapset toivovat joululta ihan tavallisia perheen yhdessäoloon liittyviä asioita. Kiireetön yhdessäolo perheen ja suvun kesken on tärkeää, kertoo Suomen nuorisokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Eija Pietilä. 

 

– Lasten joulurauha julistetaan nyt ensimmäistä kertaa nuorisokeskuksissa samana päivänä. Teemme tästä jokavuotisen perinteen. On ilo tuottaa lapsille ja perheille mukava pieni yhteinen hetki joulukiireiden keskellä. Julistuksen tarkoitus on herättää meitä aikuisia huomioimaan lapsia paremmin, tuumaa Pietilä. 

 

– Työtä nuorisokeskuksissa tehdään lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi. Lapsiin ja nuoriin panostamalla edistämme parempia kasvuolosuhteita ja valoisampaa tulevaisuutta, Pietilä painottaa. 

 

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry on nuorisolaissa mainittujen nuorisokeskusten yhteistyötä, palveluita ja kehittämistä koordinoiva taho. Erityistehtävänä SNK ry koordinoi ja kehittää myös suomalaista seikkailukasvastusta ja ylläpitää seikkailukasvatusverkostoa. Suomen nuorisokeskusyhdistystä ja yhdeksää nuorisokeskusta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö veikkausvoittovaroista.