Pasi Hedman uusiin haasteisiin

Nuorisokeskus Anjalan nuorisotyön johtaja Pasi Hedman siirtyy 1.7. alkaen uusiin haasteisiin. Hänet on valittu Parik-säätiön toimitusjohtajaksi. Säätiö toimii Kouvolan seudun alueella ja sen tarkoituksena on helpottaa työllistymistä ja vastata työelämän tarpeisiin. Kohderyhmänä ovat niin nuoret, pitkäaikaistyöttömät kuin vajaakuntoisetkin, joille säätiö tarjoaa mahdollisuuksia työn, koulutuksen ja kuntoutuksen avulla sekä mahdollistaa yksilön omien kykyjen mukaista ammatillisten ja sosiaalisten taitojen kasvua. 

-Kuluneet kuusi vuotta Anjalassa ovat olleet kehityksen vuosia itselle ja organisaatiolle. Tulin taloon aloittamaan Nuotta-valmennusta nuorten elämänhallintataitojen parantamiseksi. Koen, että tänä aika on saatu luotua nuorisotyöhön valmiiksi asti monia toimivia prosesseja, jotka toimivat myös jatkossa. Merkittävää yhteistyötä on tehty myös Suomen nuorisokeskusten tasolla ohjausryhmä- ja hallitustyöskentelyn saralla. Mielestäni nuorisokeskusten yhteinen näkemys asioista on vahvistunut. Nyt on hyvä aika jatkaa uusiin haasteisiin, sanoo Hedman. 

Anjalasta Pasi Hedman sanoo kuitenkin lähtevänsä haikein mielin, koska paikka ja ihmiset ovat tehneet työympäristöstä ainutlaatuisen. Paljon on myös saatu aikaan. Lähivuosien aikana leirikoulujen määrä on kaksinkertaistunut. Tänä vuonna leirikouluun Anjalaan saapuu jo satakunta koululuokkaa. 

-Laadukas työ kasvattajien ja nuorten tukena jatkuu edelleen. Nuorisokeskus Anjalassa pyritään vahvistamaan nuorten itsetuntoa ja auttamaan positiivisten kokemusten kautta elämässä eteenpäin. Tänne tullaan, koska ohjaajiemme ja opettajien yhteistyössä saadaan aitoja työkaluja kasvatustyöhön, Hedman summaa. 

Hedman työskenteli Anjalassa vuodesta 2010 sosiaalisen vahvistamisen koordinaattorina ja nousi nuorisotyön johtajaksi 2014, kun Nuorisokeskus Anjalan taustalle perustettiin Ankkapurhan kulttuurisäätiö. Tällöin nuorisokeskuksen johtaja Jenni Liikkanen siirtyi koko säätiön toiminnanjohtajaksi. Säätiön alla toimii nuorisokeskuksen lisäksi myös Ankkapurhan kulttuuripuisto. 

-Pasi tarvittiin meille muutosjohtajaksi uuteen kauteen ja tuo tehtävä on onnistuneesti viety läpi, kiittää Jenni Liikkanen.