Suomen nuorisokeskukset julistavat joulurauhan 28.11.

Joulu on kaikkien juhla ja lapset ja nuoret ansaitsevat oman joulurauhan julistuksen. Julistus pohjautuu lasten ja nuorten ajatuksiin joulusta ja joulurauhasta. 

 

Nuorisokeskus Anjala aloitti joulurauhan julistamisen perinteen vuonna 2014. Tapahtuma laajentui viime vuonna valtakunnalliseksi. Tänä vuonna kahdeksan muuta nuorisokeskusta julistaa joulurauhan eri puolilla Suomea samana päivänä.

 

Anjalassa tapahtuma on alusta saakka järjestetty yhdessä Anjala Elää -yhdistyksen kanssa. Tunnelmallinen tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

 

Tänä vuonna joulurauhan julistaa toiminnanjohtaja Eveliina Hostila Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:stä. Ohjelmassa on myös Valoa pimeyteen -jouluvaellus koko perheen rasteineen sekä joulupukin vierailu ja poniajelua. Lisäksi voi tutustua Seppo, Leena ja Miina Pukin rakentamaan tonttukylään, nuorisokeskuksen uusiin toimitiloihin sekä nauttia höyryävää joulupuuroa, glögiä ja pipareita.

Tapahtumassa on myös Hope Kouvolan joulukuusi, jossa on yhdistyksen lasten ja nuorten lahjatoiveita. Lahjoja hankkimalla jokainen voi auttaa paikkakunnan kriisin kokeneita ja vähävaraisia lapsiperheitä. Hope toimii vapaaehtoisvoimin tavoitteenaan lasten tasa-arvoiset mahdollisuudet hyvään arkeen. Yhdistys jakaa perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia sekä antaa lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.