Suomi100-kesäleirit

”Suomi100”-kesäleirit järjestetään Nuorisokeskus Anjalassa kesäkuussa 2017. Ensimmäinen leiri on 12. - 14.6. ja se on suunnattu 7-11-vuotiaille. Toinen leiri 19. - 21.6. on suunnattu 12-16-vuotiaille. Leireillä on monipuolista ohjelmaa: seikkailua, liikuntaa, ilmaisutaitoa ja muuta mukavaa!

Leirien aikana osallistutaan myös taidetyöpajaan, jossa pohditaan taiteen keinoin leirin teemaa. Osa työpajan tuotoksista pääsee mukaan yhteisötaideteokseen. Taidetyöpajan ja yhteisötaideteoksen suunnittelusta vastaa kuvataiteilija, graafinen suunnittelija Antti Halonen. Kesäleirit, niiden ohjelmat ja taidetyöpajat dokumentoidaan ja niistä koostetaan näyttely.

Molemmille leireille otetaan 40 osallistujaa. Osallistujapaikat jaetaan kuntien kesken niin, että jokaisesta kunnasta pääsee mukaan lapsia ja nuoria. Osallistumismaksu on 45 euroa sisältäen majoituksen, ohjelman ja ruokailut. Leirillä on ohjattua ohjelmaa aamusta illansuuhun, vapaa-aikaa unohtamatta. Nuorisokeskus Anjalan ohjaajat vastaavat leirin kulusta ja leirillä on myös yövalvonta. Leirillä majoitutaan nuorisokeskuksen rivitaloasunnoissa, 3 - 4 hengen huoneissa. Ruokailuja on säännöllisin väliajoin aamupalasta iltapalaan ja erityisruokavaliot ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen leireille on alkanut 6.3. ja päättyy toukokuussa. Avaa tästä leirin juliste.

Leirien ideoinnissa ja suunnittelussa ovat mukana Kymenlaakson nuorisovaltuustot tai nuorisotoimet.