Tulevaisuuden kuuset kasvamaan

Stora Enson Anjalankosken tehtaat ja Ankkapurhan kulttuurisäätiö istuttavat Tulevaisuuden kuuset yhdessä lasten kanssa 24.5.

Vuonna 1917 istutettiin Helsingin Kaivopuistoon kuusentaimi, Itsenäisyyden kuusi. Kuusia on Suomen itsenäisyyden kunniaksi istutettu itsenäisyyden juhlavuosina eri puolille maata. Monet muistavat vuonna 1967 istutetut Kotikuuset, jotka juhlistivat Suomen 50-vuotista itsenäisyyttä. Monista pihoista löytyy kotikuusia edelleen. Tämän jälkeen kuusia on istutettu vuosina 1987, 1992 sekä 1997.

Tänä vuonna on jälleen kuusen istutuksen aika, Tulevaisuuden kuusen. Tulevaisuuden kuusen istutus on yksi valtioneuvoston hyväksymistä Suomi100-ohjelman hankkeista ja sen on käynnistänyt ENO-verkkokoulun tuki ry. Hankkeen suojelijana on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Taimien myynnistä vastaavat kampanjassa mukana olevat 4H-yhdistykset ja -nuoret. Taimet istutetaan kevään, kesän ja syksyn aikana joko valtakunnallisina istutuspäivinä tai sopivaksi valikoituneena ajankohtana. Inkeroisissa ja Anjalassa istutuspäivä on keskiviikko 24.5.

Stora Enson Anjalankosken tehtaat aloittavat istutuspäivän kello 9.00 Puupuistossaan, vanhan keskuskonttorin läheisyydessä. Tapahtumassa puhuu kartonkitehtaan johtaja Taisto Nevalainen. Itse istutuksen suorittavat tulevaisuuden toivomme, Tehtaanmäen koulun 1. luokan oppilaat yhdessä Anjalan metsäterminaalin esimiehen Niko Hannulan kanssa. Istutuksen ja ohjelman jälkeen siirrytään patosiltaa pitkin Anjalan puolelle, Ankkapurhan kulttuurisäätiön Syötävään puutarhaan. Puutarhassa istutustilaisuus alkaa noin kello 10. Joen länsirannan puoleisen kuusen tulevat istuttamaan Anjalan päiväkodin lapset. Luvassa on myös Anjalan puolella pientä ohjelmaa. Istutustilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy!