Uudet kummijoukkueet kaudelle 2018 - 2019 on valittu

Nuorisokeskus Anjalan kummijoukkueet valittu – Aitoa yhteispeliä

Nuorisokeskus Anjala on kohdistanut markkinointibudjetista jo kuuden vuoden ajan varoja lasten ja nuorten harrastustoimintaan Kymenlaakson alueella. Joukkueita on tuettu taloudellisesti, sekä ryhmäytyspäivän muodossa. Mukana on ollut yli 20 joukkuetta eri lajeista mm. muodostelmaluistelu, joukkuevoimistelu, uinti, jalkapallo, jääkiekko, pesäpallo, lentopallo, amerikkalainen jalkapallo…Lajien kirjo on ollut huima!

Yhteistyöjoukkueita etsittiin hakemuksella helmikuun aikana, ja yhteensä kuusitoista joukkuetta jätti hakemuksen määräaikaan mennessä. Nuorisokeskus Anjala on valinnut yhteistyöhön neljä juniorijoukkuetta Kymenlaakson alueelta. 

Kaudelle 2018-2019 valitut joukkueet ovat: Anjalan Liitto (hiihtokoulu), Kouvolan Keilailuliitto (juniorit), Myllykosken pallo (harrastejoukkue) ja Tanssiklubi Kotkan Hyrrät (kilpatanssi).

Teemme kahden vuoden sopimuksen joukkueiden kanssa, ja tänä vuonna jatkavia joukkueita ovat: Crackers (salibandy), FC Peltirumpu (jalkapallo) ja Kouvolan Pallonlyöjät (pesäpallo).

 

KOULUTTAJIEN JA KASVATTAJIEN TUKENA

Nuorisokeskus Anjala haluaa olla mukana tukemassa ryhmiä ja ryhmien ohjaajia. Monelle ryhmälle Nuorisokeskuksen taloudellinen tuki on mahdollistanut yhteisten varusteiden hankinnan, joka yhdistää jo sen kautta– lapsia ja aikuisia. Toisille se on mahdollistanut reissun toiselle paikkakunnalle omaa harrastusta toteuttamaan ja kokemuksia kasvattamaan.

Yksi esimerkki aikuisten ja lasten yhteistyöstä ja kasvatuksellisuudesta on se, että Nuorisokeskus Anjalan Kummijoukkueiden sopimusten allekirjoitus on tehty vuosittain siten, että mukaan on kutsuttu seuran johdon ja valmentajien lisäksi myös muutama juniori. Tämä voi olla monelle juniorille ikimuistoinen hetki olla edustamassa seuraa ja nähdä yhteistyökumppanin kanssa toiminnan alkuvaiheita. 

 

Kummijoukkueiden yhteyshenkilö Minna Nieminen toteaa: ”Yhteistyösopimukseen sisältyvä ryhmäytyspäivä rakentuu aktiivisen porukan ympärille. Toiminnan ja tarinan kautta pureudutaan tiimityön merkitykseen uudesta näkökulmasta, koska toiminta on taatusti jännittävää ja erilaista. Ne omat tutut välineet ovat sivussa ja läsnä on ainoastaan oma ryhmä, johon kuuluu. Persoonien vahvuudet voivat tulla yllättäen esille aivan muunlaisessa toiminnassa kuin oman tutun harrastuksen parissa.”

Crackersin joukkueelta kysyttiin ryhmäytyspäivässä mitä yhteistyö merkitsee? Sieltä nousi hienoja asioita, joissa otetaan huomioon muita joukkueen jäseniä. ”Toisten auttamista” ”Tiedon ja taidon jakamista” ”Tekee myös sellaisia asioita, mitkä eivät ole itselle lemppariasioita”