Yhteisötaideteos saa tukijoita

Nuorisokeskus Anjala uudistaa Anjalan Valan lasten ja nuorten kanssa

Yhteisötaideteos ilmentää Välittämistä tulevaisuuden Suomessa. Taideteosta ovat tukemassa jo Alli Paasikiven säätiö ja Kemijoki Oy.

Ankkapurhan kulttuuripuiston Syötävään puutarhaan kohoaa tulevana kesänä mielenkiintoinen yhteisötaideteos. Puutarhaan rakennetaan pensaslabyrintti, jonne sijoitetaan pronssipatsaita.  Taideteos yksityiskohtineen kasvaa, muuntuu ja kehittyy ajan kuluessa. Labyrintti houkuttaa tutustumaan ja leikkimään. Taideteoksen yksityiskohdat, pronssista valetut ihmisryhmät kertovat tarinallaan tärkeitä välittämisen hetkiä. Figuurien seurana on alueelta löydettyjä Kustaan sodan aikaisia tykinkuulia.

Pronssifiguurit syntyvät Nuorisokeskus Anjalan kesäleireillä. Kesäleirien teemana on välittäminen ja Suomen 100-vuotinen itsenäisyys. Leirin ohjelmissa tutustutaan Suomen historiaan, kuten Anjalan liittoon ja sen aikaan saamiin tapahtumiin. Leirillä pohditaan nykypäivän Suomea sekä mietitään, millainen Suomi on tulevaisuudessa. Taidetyöpajassa muotoillaan pohdintojen tuloksena ihmishahmoja kuvataiteilija Antti Halosen johdolla. Osa hahmoista valetaan pronssiin ja sijoitetaan puutarhaan. Kesäleirien lapset ja nuoret osallistuvat myös pensaslabyrintin istutustöihin. Yhteisötaideteos julkistetaan elokuussa pidettävässä maakuntajuhlassa.

Yhteisötaideteoksen rakentamiskustannuksiin on haettu avustuksia useasta kohteesta. Tähän mennessä hanketta ovat lähteneet tukemaan viereisten vesivoimalaitosten omistaja Kemijoki Oy sekä Alli Paasikiven Säätiö. Säätiö työskentelee perheiden sosiaalisen turvallisuuden lisäämiseksi yhteiskunnassa sekä Suomen kotien aineellisen ja henkisen tason kohottamiseksi. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö jakaa apurahoja erilaisiin hankkeisiin, kuten tutkimus- ja väitöskirjatyöhön sekä kulttuurihankkeille.

 

Lisätietoja:

Kirsi Sali, kehittämispäällikkö

Nuorisokeskus Anjala, 040 758 3817, kirsi.sali@ankkapurha.fi