Nuorisovaihdot ja leirit

Nuorisovaihdot, Youth in action /Erasmus + ohjelma

Onko sinulla nuorisoryhmä, tai oletko itse 13-30-vuotias nuori, jolla on vahvoja kiinnostuksen kohteita esimerkiksi: muoti, ilmastonmuutos tai hevoset? Näiden kiinnostuksen kohteiden ympärille on mahdollista suunnitella nuorisovaihto, jossa nuoret eri maista suunnittelevat ja ideoivat 5-21 päivää kestävän nuorisovaihdon. Nuorisovaihtoja toteutetaan ja rahoitetaan Erasmus + ohjelman kautta.

Kerromme mielellämme lisää nuorisovaihdoista ja autamme projektin aloituksessa, suunnittelussa sekä hakuprosessissa sekä nuoria, että nuorten kanssa vaihtoa suunnittelevia toimijoita.

Mikäli suunnittelette nuorisovaihtoa Suomessa, on se mahdollista toteuttaa Nuorisokeskus Anjalassa. Vastaamme mielellämme myös kysymyksiin majoituksen ja ruokailujen hinnoista sekä mahdollisista ryhmäytys- ja ohjelmatuokioiden järjestämisestä.

Tarkempaa tietoa nuorisovaihdoista löydät OPH:n sivuilta.

 

Allianssin nuorisovaihdot

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvoja, jonka jäseninä on 124 valtakunnallista nuoriso- tai kasvatusalan järjestöä. 

Allianssin nuorisovaihto edistää kulttuurienvälistä oppimista ja globaalia ymmärrystä järjestämällä monipuolisia mahdollisuuksia ulkomailla työskentelyyn. Allianssin nuorisovaihtojen kautta voi lähteä niin palkkatyöhön, vapaaehtoistyöhön kuin työharjoitteluunkin eri puolille maailmaa.

Mikäli Allianssin toiminta kiinnostaa, autamme teitä löytämään etsimänne yhteyshenkilöt ja kiinnostavat projektit.

Allianssin ohjelmista löydät lisää tietoa täältä.

 

Platform - leirit

Platform -verkosto on 23 eurooppalaisen organisaation yhteistyöverkosto. Kaikki mukana olevat jäsenet edustavat alueellista tai valtakunnallista nuorisotyötä. Tavoitteena on edistää nuorten liikkuvuutta ja ehkäistä sosiaalista syrjäytymistä järjestämällä kansainvälisiä leirejä ja muita nuoriso-ohjelmia. Ohjelmien teemat vaihtelevat urheilusta luonto-, taide- sekä musiikkiohjelmiin.

Platform -leirit ovat 13-30 -vuotiaille. Osallistujat maksavat osallistumismaksun ja matkat. Usein leirin järjestäjät hakevat eri mahdollisuuksia edullisiin matkoihin leiripaikalle. Platform -leirit ovat myös hyvä mahdollisuus saada ensikosketus kansainväliseen toimintaan ja osallistua leiriin omassa maassa. Lisätietoja leireistä ja muista ohjelmista saat Suomessa Nuorisokeskus Villa Elbasta, joka koordinoi Suomessa Platform -verkoston toimintaa ja on yhteydessä verkoston muiden maiden koordinaattoreihin. Lisätietoa Platform-leireistä ja toiminnasta täältä.