Uusia kokemuksia

Leirillä saa kokeilla uusia asioita poissa tutusta ympäristöstä. Itsensä ylittäminen ja onnistumisen kokemukset kasvattavat nuoren itsetuntoa.

Nuoresta riippuen itsensä ylittämistä voi vaatia jo yöpyminen poissa kotoa tai yhteisten majoitustilojen jakaminen muun ryhmän kanssa. Myös ohjelmat tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia kokeilla omia rajojaan.

Leirien ohjelma räätälöidään aina ryhmän toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Yhteinen ohjelman suunnittelu osallistaa nuoria.

Nuorisokeskus Anjalan tarjoamat ohjelmat tarjoavat nuorille erilaisia seikkailuja ja elämyksiä. Mahdollisuus on esimerkiksi köysitoimintoihin, jousiammuntaan, kankaanpainantaan ja melontaan. Ohjelmat toteutetaan avoimella ja rennolla otteella, jolloin jokainen voi osallistua omien kykyjensä mukaan.

Iltaohjelman ryhmä toteuttaa pääasiassa itse. Muutaman päivän leiriin kuuluu saunavuoro ja mahdollisuus kodan käyttöön. Lisäksi iltaisin on mahdollista lainata nuorisokeskuksesta esim. polkupyöriä tai lautapelejä. Liikuntasali- tai peliareenavuorot on mahdollista varata etukäteen riippuen muista tiloja käyttävistä ryhmistä.