Uusia kokemuksia ja yhdessä tekemistä

Nuotta-valmennus tarjoaa nuorille mahdollisuuden kokeilla uusia asioita poissa tutusta ympäristöstä. Itsensä ylittäminen ja onnistumisen kokemukset kasvattavat nuoren itsetuntoa.

Nuoresta riippuen itsensä ylittämistä voi vaatia jo yöpyminen poissa kotoa tai yhteisten majoitustilojen jakaminen muun ryhmän kanssa. Nuotta-valmennuksen ohjelmat tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia kokeilla omia rajojaan.

Ryhmän toiveet ja tavoitteet

Nuotta-valmennuksen ohjelma räätälöidään aina ryhmän toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Ohjelmista löytyy laajemmin tietoa kohdasta ”ohjelmavaihtoehdot”. Yhteinen ohjelman suunnittelu osallistaa nuoria ja motivoi lähtemään valmennukseen. Valmennukseen sisältyy aina myös muita kuin ryhmän valitsemia ohjelmia.

Seikkailuja, elämyksiä, kädentaitoja, tulevaisuuden pohtimista

Anjalan Nuotta-valmennuksen ohjelmat tarjoavat nuorille erilaisia seikkailuja ja elämyksiä. Mahdollisuus on esimerkiksi köysitoimintoihin, jousiammuntaan, kankaanpainantaan, melontaan ja retkeilyyn. Ohjelmat pyritään toteuttamaan avoimella ja rennolla otteella, jolloin jokainen voi osallistua omien kykyjensä mukaan.

Iltaohjelman ryhmä toteuttaa pääasiassa itse. Nuotta-ryhmille varataan saunavuoro ja mahdollisuus kodan käyttöön. Lisäksi iltaisin on mahdollista lainata nuorisokeskuksesta esim. polkupyöriä tai lautapelejä. Liikuntasali- tai peliareenavuorot on mahdollista varata etukäteen riippuen muista tiloja käyttävistä ryhmistä.