Kirsi Juura Ankkapurhan kulttuurisäätiön hallituksen puheenjohtajaksi

”Ankkapurha on Anjalan helmi”

Kirsi Juura Ankkapurhan kulttuurisäätiön hallituksen puheenjohtajaksi

Ankkapurhan kulttuurisäätiö piti vuosikokouksensa etäyhteyksin viime viikolla. Hallituksen kokoonpanoon tuli muutoksia, kun puheenjohtaja Johanna Vuolasto ja hallituksen jäsenistä Veikko Niemi ja Hanna Myllyntausta lopettivat hallitustyöskentelynsä.

Vuolasto on toiminut puheenjohtajana säätiön perustamisesta, vuodesta 2014 lähtien. Kulttuurisäätiön vuosikokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi kouvolalaisen Kirsi Juuran. Hän toimii viestintäpäällikkönä Kymenlaakson kauppakamarissa ja on aktiivisesti mukana järjestötoiminnassa. Hänellä on myös kasvatus- ja opetusalan tutkinto Helsingin Yliopistosta. Ankkapurhan kulttuurisäätiön hallituksessa hän on toiminut vuodesta 2016 lähtien. Säätiön varapuheenjohtajaksi valittiin koulutusalajohtaja Petteri Ikonen Xamkista.

”On ilo jatkaa Johanna Vuolaston ansiokasta työtä kulttuurisäätiön puheenjohtajana, mutta muistettakoon, että tämä on yhteistyötä säätiön hallituksen ja kaikkien työntekijöiden kanssa. Primus moottorina on tietysti toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen”, sanoo Kirsi Juura.

”Anjalassa syntyneenä sydän on täällä ja työ Nuorisokeskus Anjalan ja koko Ankkapurhan kulttuurisäätiön puolesta on hyvin ravitsevaa – toivottavasti molemmin puolin.”

Kulttuurisäätiön hallitukseen tuli myös muita henkilömuutoksia. Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Maija-Sisko Kauppila ja Tommi Lehtinen. Maija-Sisko Kauppila on Avartti-säätiön hallituksen puheenjohtaja ja koulutusvastaava Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkissa. Tommi Lehtinen toimii Kymenlaakson Liikunta ry:n toiminnanjohtajana. Muut hallituksen jäsenet ovat koordinaattori Esko Lavonen, Kouvolan kaupunki ja puheenjohtaja Rabbe Holger Wrede, Regina säätiö.

Koronaepidemian aiheuttama poikkeustila on vaikuttanut merkittävästi Ankkapurhan kulttuurisäätiön ja Nuorisokeskus Anjalan toimintaan.

” Ankkapurhan kulttuurisäätiö on hyvässä kasvuvauhdissa ja kivinavetan remontin valmistuttua myös tilat kaikenlaiselle kurssi-, koulutus- ja kokouskäytölle ovat aivan priimakunnossa. Nuorisokeskuksen leiritoiminta on nyt koronaepidemian vuoksi odottavalla kannalla, mutta toivottavasti rippileirit ja leirikoulut käynnistyvät edes loppukesästä”, sanoo Kirsi Juura. ”Uskon, että tämän pitkän eristysajan jälkeen nuorten ja lasten on erityisen tärkeää päästä kokoontumaan yhteisölliseen toimintaan ja viettää kotikaranteenin jälkeen aikaa tällaisessa luonnonmukaisessa ympäristössä aktiivisen leiritoiminnan parissa, mitä Nuorisokeskus Anjala ja sen innovatiiviset ohjaajat tarjoavat.”

”Ankkapurha on Anjalan helmi ja keskeinen sijainti tekee siitä koko Kymenlaakson keskeisen matkailualueen. Ankkapurhan alueella on aivan erityinen paikka sydämessäni, sillä isoäitini työskenteli kartanon puutarhurina 1920-luvulla. Pihallani kasvaa edelleen sata vuotta sitten kartanon puutarhassa kasvatettuja kuunliljoja.”, kertoo Kirsi Juura.

Kirsi Juura