Ankkapurhan kulttuuripuisto tarjoaa monta käyntikohdetta

Ankkapurhan kulttuuripuisto on yhteisnimike Anjalan ja Inkeroisten alueen matkailukohteille. Kulttuuripuisto levittäytyy historiallisen Anjalan kirkon kautta Anjalan kartanomiljööseen Kymijoen rannalle. Kymijoen  toisella rannalla näkemistä ja kokemista löytyy museoista ja Alvar Aallon suunnittelemilta asuinalueilta sekä koulusta. Kulttuuripuisto tarjoaa mielenkiintoisen kattauksen historiaa ja kulttuuria. Alueella on kesäisin toimintaa niin perheille, liikkujille kuin kulttuurinystäville!

Anjalan kylän keskipisteenä on 1756 valmistunut Anjalan ristikirkko. Kirkon erikoisuutena ovat sisälle päin suippenevat seinät. Kirkon luoteispuolella Kirkkovuorella sijaitseva hautausmaa jäi 1800-luvun lopussa Wrede-suvun käyttöön. Tunnelmallisella hautausmaalla on useita Wrede-suvun jäsenten hautoja muistomerkkeineen ja mm. Kakolan vankien Mathilda Wreden haudalle pystyttämä obeliski.

Anjalan kartanon kaunis puisto houkuttelee kävelylle, lenkille tai vaikkapa piknikille. Kymijoki on kuuluisa lohijoki ja sen koskista monet, kuten Ankkapurha, on valjastettu sähköntuotantoon. Voimala-alue on maisemoitu viihtyisäksi ulkoilualueeksi ja istuu kauniisti kulttuurimaisemaan.

Joen itärannalla on merkittäviä teollisuushistorian ja modernin arkkitehtuurin muistomerkkejä, kuten Alvar Aallon 1930-luvulla ja 1950-luvulla suunnittelemia yhtenäisiä asuma-alueita. Lähellä sijaitsee myös Ankkapurhan teollisuusmuseo, jossa voi tutustua Suomen metsäteollisuuden historiaan, ja Museotalo Warpunen, jossa voi astua muun muassa tehtaan työntekijäperheen 1900-luvun alun asuintiloihin ja 1920-luvun konttoriin. Kosken rannalta löytyy kivikautinen asuinpaikka, jolle tehtyjen kaivausten tuloksia voi ihailla teollisuusmuseon näyttelyssä.