Ankkapurha Outdoor

Liikkujalle kulttuuripuisto tarjoaa erilaisia kävelyreittejä upeissa jokimaisemissa, muun muassa Citynomadi-mobiiliopastusta käyttäen. Kesäisin alueella järjestetään opastettuja sauvakävelyitä, puistojoogaa ja -jumppaa sekä ohjattuja maastopyöräretkiä ja melontakokeiluja Kymijoella. Rentoutusta voi hakea Nuorisokeskus Anjalan pihapiirissä vapaassa käytössä olevista riippumatoista. ”Syötävä puutarha” tarjoaa piknik-kohteen retkeilijöille. Nuorisokeskus Anjala järjestää myös erilaisia virkistys- ja tykypäiviä. Tutustu ohjelmatarjontaan täältä.

Ankkapurhan tarinoihin tutustut vaikka opastetuilla kiertokävelyillä. Kävelyn voi tehdä nyt myös omatoimisesti Citynomadi-mobiiliopastusreittien avulla. Reittejä on viisi erilaista: "Kartanon tarinat" kertoo Anjalan kartanon ja kylän historiasta, "Kymijoki" opastaa Kymijoen mielenkiintoiseen menneisyyteen, "Alvar Aalto Inkeroisissa" esittelee lähialueen upeat Aalto-kohteet, "Kustaan sodan tarinat" kertoo aikalaistarinoita Kustaan sodan ajalta 1700-luvun lopulta ja "Ankkapurhan retkiopas" tarjoaa omatoimisille päiväkoti- tai kouluryhmille tutkimista ja tekemistä Ankkapurhan kulttuuripuistossa. Reitit löytyvät verkosta Citynomadi-sivustolta. Reittejä on helppo käyttää myös omalla mobiililaitteella lataamalla ilmainen "Nomadi"-sovellus omasta sovelluskaupasta. 

Alueella on hyvät kalastusmahdollisuudet vapaa-ajan kalastajille. Ankkapurhasta alkava Keski-Kymen erityiskalastusalue tarjoaa heitoo- ja vetouistelualueita kalastajien käyttöön. Ankkapurhaan on kesällä 2018 valmistunut uusi laituri kalastajien käyttöön. Erityiskalastusalueen kalastuslupia voi ostaa kesäaikaan Makasiinikahvilasta sekä ympäri vuoden Nuorisokeskus Anjalan toimistosta ja Neste Anjalasta. Lisätietoja ja videoita upeista kalastuspaikoista löydät Kalastamaan Kymijoelle -sivulta.

Tutustu kesän tapahtumakalenteriin löytääksesi sinulle sopivan liikuntatapahtuman.