Ankkapurha Stories

Eläydy kiehtoviin tarinoihin! Ankkapurhan ihmisten elämä virtaavan veden äärellä alkaa tuhansien vuosien takaa tehden alueesta historiallisesti kiinnostavan. Tule mukaan matkalle merkillisten ja merkittävien ihmisten ja tapahtumien näytämölle. Ankkapurhassa olet aikamatkalla.

Ankkapurhan tarinoihin tutustut vaikka opastetuilla kiertokävelyillä. Kävelyn voi tehdä nyt myös omatoimisesti Citynomadi-mobiiliopastusreittien avulla. Reittejä on viisi erilaista: "Kartanon tarinat" kertoo Anjalan kartanon ja kylän historiasta, "Kymijoki" opastaa Kymijoen mielenkiintoiseen menneisyyteen, "Alvar Aalto Inkeroisissa" esittelee lähialueen upeat Aalto-kohteet, "Kustaan sodan tarinat" kertoo aikalaistarinoita Kustaan sodan ajalta 1700-luvun lopulta ja "Ankkapurhan retkiopas" tarjoaa omatoimisille päiväkoti- tai kouluryhmille tutkimista ja tekemistä Ankkapurhan kulttuuripuistossa. Reitit löytyvät verkosta Citynomadi-sivustolta. Reittejä on helppo käyttää myös omalla mobiililaitteella lataamalla ilmainen "Nomadi"-sovellus omasta sovelluskaupasta. 

Vuosi 2018 on kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi ja Ankkapurhan kulttuuripuisto on mukana toteuttamassa kulttuuriperinnön teemavuotta tapahtumien ja Anjalan kartanon kehittämistyön kautta. Järjestämme myös opastettuja tarina- ja historiakierroksia ryhmille tilauksesta. Kierroksen jälkeen voi nauttia makuelämyksiä ravintolassamme Ankkapurhan Helmessä.