Makasiinikahvila

Makasiinikahvila on avoinna kesäaikaan, toukokuun puolesta välistä elokuun loppuun. Kahvila tunnetaan mm. vastajauhetusta kahvista ja herkullisista jäätelöistä. Leivonnaiset leivotaan Nuorisokeskus Anjalan keittiössä kivenheiton päässä. Myös paikallisten tuottajien tuotteita on tarjolla. Kymenlaaksolainen perinneruokauutuus läppä on saanut suosiota jo useana kesänä.

Kartanon viljamakasiini rakennettiin vuonna 1842, samalla kun makasiinia vastapäätä oleva kivinen navettakin. Kaksikerroksisen makasiinin huippuna oli torni, jossa käyvä kello näytti alustalaisille aikaa. Kivimakasiini oli viljavarastona myös kartanon vuokralaisilla 1900-luvulla. Vuonna 1958 viljamakasiini kunnostettiin kahvilakäyttöön. Kahvilan pitäjinä on ollut lukuisia yrittäjiä vuosien varrella.

Vuonna 1977 kahvilan yläkerrassa alkoi pienimuotoinen taidenäyttelytoiminta, kun silloinen yrittäjä asetti yläkertaan tauluja esille. Perinne jatkui seuraavina vuosina kehittyen lopulta Anjalankosken kaupungin ylläpitämäksi ”Anjalankosken taidetömäys”-näyttelyksi. 2000-luvun alussa nimeksi vaihtui ArtPurha. Nykyisin Ankkapurha Art -näyttelyt esittelevät paikallisia taiteilijoita. Taidenäyttelyt toteutetaan yhteistyössä Kouvolan taiteilijaseura Kouta ry:n kanssa.