Tehdes – arkkitehtuuri ja muotoilukasvatuksen leiri lapsille syyslomaviikolla 25.-26.10.2021

Tehdessä oppii!

Arkkitehtuuriseikkailu Alvar Aallon jäljillä

Seikkailulla ystävystytään Alvar Aallon suunnitteleman koulutalon kanssa kulkemalla elämyksellinen reitti sen erilaisten tilojen läpi ja koluamalla sen kaikki kolot. Kulkua rytmittävät rastit, jotka houkuttelevat paitsi etsimään paikan henkeä kaikilla aisteilla myös rakentelemaan monenlaisista materiaaleista ja eri mittakaavoissa. Millaista tarinaa talo kertoo? Millaiseen tekemiseen se houkuttelee?

Lasten leiri 25.-26.10.2021 Nuorisokeskus Anjalassa ja Tehtaanmäen koululla

Leiri on suunnattu 5.-7. -luokkalaisille lapsille. Majoitus ja ruokailut järjestetään Nuorisokeskus Anjalassa, työpajoja Tehtaanmäen koululla. Leirillä kokeillaan, rakennellaan ja opitaan itse tekemällä. Tarkoitus on testata mahdollista uutta toimintaa koululla itse kohderyhmän kanssa ja tarkastella kasvatuksen toteuttamismahdollisuuksia yhteistyökumppaneiden kanssa. Samalla saadaan tärkeää tietoa kehittämisen tueksi.

Leiri alkaa maanantaina klo 10 ja päättyy tiistaina klo 15.

Leirin hinta on 30 e/osallistuja. Ilmoittautumisista ja leirin käytännön järjestelyistä vastaa Nuorisokeskus Anjala. Pedagoista sisältöä tarjoavat yhteistyökumppanit Suomen Muotoilukasvatusseura ry ja Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki. Koulun tulevan toiminnan jatkokehittämisen tueksi kerätään palautetta ja havainnoiden käyttäjä-kokeilijoita, josta vastaa Xamk.

Ilmoittautumiset 20.10.2021 mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tehdes-projektin tietosuojailmoitus

Leiri on kolmiosaisen Tehdes-tapahtumakokonaisuuden toinen osa. Tehdes-kokonaisuus on osa Kouvolan Alvar Aalto -viikkoa. Tapahtumat webinaari, kehittämisworkshopt ja lasten leiri tarkastelevat Tehtaanmäen koulurakennuksen uusia käyttömahdollisuuksia, arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen teemoja sekä maailmankuulun arkkitehdin ja muotoilijan lapsille suunnittelemaa rakennusta oppimisen ympäristönä. Lapsille suunnitellulle rakennukselle etsitään uutta käyttötarkoitusta, kun koulutoiminta päättyy Tehtaanmäellä Kouvolan kouluverkkouudistuksen myötä vuonna 2024. Onko Alvar Aallon Tehtaanmäen koulun uusi tulevaisuus arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksessa?

Tehtaanmäen koulu (1938-40) on osa Alvar Aallon suunnittelemaa Tehtaanmäen asuinaluetta Anjalan paperitehtaan työntekijöille Kouvolan Inkeroisissa. Joen toisella puolella toimii Nuorisokeskus Anjala, joka järjestää nuorten leirejä oheispalveluineen ja aktiviteetteineen.